Задължителните wordpress плъгини

Тук ще ви запознаем с някои от най- практичните WordPress плъгини. В списъка по- долу включваме  плъгините, които е добре да използвате за подобряване ефективността на блога или сайта ви.

Плъгини, които е препоръчително да използвате:

  1. Akismet

Това е най-качествената защита от спам коментарите във WordPress!

  1. База данни и File Backup Plugins

– с BackUpWordPress ще създадете копие на целия си сайт, същевременно и на базата ви с данни и всички файлове, който зададете по график.

wordpress плъгини

  1. SEO оптимизация

–              All in One SEO Pack – това вероятно е най-успешния SEO плъгин.

–              Google XML Sitemaps пък генерира XML- той е съвместим с картата на сайта на вашия блог. Формата се приема от търсачките Ask.com, Google, Yahoo и MSN Search.

  1. Сигурност

–              All In One WP Security & Firewall – Най-качествения  плъгин, на който можете да заложите.

–              BulletProof Security – този пък предоставя защита и сигурност на вашия сайт срещу: XSS, RFI, CRLF, CSRF, Base64, Code Injection и SQL Injection.

  1. Кеширане:

–              W3 Total Cache – този плъгин е най-бързият и има най-пълна оптимизация на производителността. Ако използвате този, няма да се налижи да стигнете до следващия

–              WP Super Cache – Той съдейства за генериране на HTML файлове, които се обслужват директно от Apache. С него можете значително да ускорите вашия блог.

  1. Контактни форми:

–              Contact Form 7 – могат да бъдат управлявани множество контактни форми, както и да се персонализира формата и съдържанието. Формата е известна с поддръжката на AJAX при подаване, CAPTCHA, Akismet филтриране на спам и др.

–              cforms принципно е  най-адаптивната и мощна AJAX поддържаща контакт форма

–              WP Contact form – с неггова помощ потребителите лесно ще се свържат с вас.

–              Gravity Forms – мигновено създаване на форма за контакт

wordpress плъгини задължителни

  1. Социални мрежи

–              Sociable – този плъчгин може по автоматичен начин да прибави връзки към предпочитаните от вас сайтове за социални мрежи, мненията ви, страници и RSS емисията ви.

–              Share This – безкрайно полезен плъгин, който дава възможност на гостите на сайта да споделят един пост / страница с останалите.

–              Fat Free WordPress Social Share Buttons Plugin– елемтарен и „FAT FREE” плъгин, който прибавя Google Plus, Facebook и Twitter бутони във вашите блог постове.

Leave a Comment