Предпочитани SEO инструменти

Всеки уважаващ себе си уебмастър е задължително да има достатъчно добри инструменти, с които да може да контроли и анализира своят сайт в търсачките. За сведение оптимизацията е продължителен и упорит процес, който е необходимо ежедневно да се наблюдава, за да можете да бъде постигната крайната цел – възможно най-горно класиране в серпа. Ето и основните програми, които ще ви съдействат в тази дейност:

ranktracker

Как да проверите позициите на база ключови думи

Преди да се заемете с каквато и да било дейност, особено с оптимизация, направете анализ на вашия сайт и позициите, които заема по дадени ключови думи. Тази дейност може да се направи ръчно, без необходимостта от програми, но ще ви коства доста ценно време. Ето защо съществуват няколко удобни програми, които ще ви съдействат в проверката „в реално време”. Разгледайте функциите на  Rank Checker, RankTracker или KeywordEnvy Serach Engine Rankings tool. Опредлено ще ви изненадат с практичността си.

Подбор на ключови думи

Много е важно да бъдат правилно и качествено подбрани  ключовите думи. От този подбор зависи успеха на сайта ви.  Дори специалистите в тази област използват инструменти, които ги насочват към удачните ключови думи. За целта могат да се използват Worldtracker SEO Blogger, Google Trends или Google Adword Keyword Tool.

Проверка на връзките към сайта

Наясно сте, че един от ключовите фактори за позицията, на  която ще застане сайта ви в търсачката, са качеството и броя на линковете, които насочват към него. Проверката няма как да се направи ръчно. Такава информация можете да получите чрез специализирани СЕО инструменти: Majestic SEO, Link Harvester, Xenu Linksleuth.

gabaner

Цялостен СЕО анализ на сайт

За имате представа от броя на хората, посетили сайта ви;  да проверите ключовите думи, по които се позиционира; какво е поведението на потребителите и други необходими неща, ще ви трябва инструмент за извършване на такъв анализ. Най-често използвания е Google Analytics, но можете да се доверите и на Woopra, Compete и Spyfu.

Leave a Comment