Как да използваме Фейсбук за бизнеса си

Всеки един собственик на бизнес има нужда от клиенти и бизнес партньори.  Естествено е да ги откриете на местата, където много хора посещават. Ако решите да използвате възможностите на интернет по възможно най- добър и ефективен начин, то трябва да се насочите към социалната мрежа Фейсбук.

Вероятно 99% от вашите приятели имат Фейсбук профил, така е с техните приятели и с приятелите на техните приятели. Според статистиката в световен мащаб за миналата година Фейсбук има 1.4 милиарда потребители. Това е една огромна възможност да рекламирате своя бизнес и да информирате огромно количество хора за услугите и продуктите, които предлагате с възможно най- малко пари.

FBBLOG

Как да използваме Facebook като рекламен канал

Във Фейсбук имате невероятната възможност да достигнете до съвсем непознати хора и да им предложите своя продукт.

Чрез Фейсбук вие ще можете да общувате директно с хората, които са проявили интерес към това, което вие предлагате. Можете да поискате мнението им, да попитате какво им харесва и какво биха искали да се промени. Така ще „пиете вода от извора“. Вместо да се лутате и да правите само предположения какво е добро и какво трябва да се промени в бизнеса ви, можете да го разберете директно от своите потенциални клиенти.

Бизнес страница във Facebook

За своите бизнес цели трябва да направите Фейсбук страница на своя бизнес. Тя е различна от  личния ви профил. Това е изключително ефективен бизнес инструмент, който има много повече възможности от личния ви профил. Бизнес страниците нямат ограничения за броя фенове. Това е чудесен начин да достигнете до милионна аудитория напълно безплатно. В тази страница можете да публикувате изключително разнообразно съдържание. Тук можете да използвате текстови материали, снимки, видео и др. като можете да използвате изключително евтината реклама за бизнеса си като я таргетирате. Можете сами да изберете до кого да достигне- можете да избирате пола, възрастта, географското разположение на своите фенове. Можете да се ориентирате за отзвука от вашата реклама от подробните анализи, които предлага социалната мрежа.

fbbiznes

Фейсбук страницата, която използвате за вашия бизнес има възможност за автоматизация на някои от дейностите. Можете да направите връзка и с останалите социални мрежи където да достигнете и до допълнителна аудитория и потенциални клиенти.

С Фейсбук страницата можете лесно да информирате феновете си за организирани събития, както и да вградите полезно приложение. Социалната мрежа Фейсбук е изключително удобен и евтин вариант за реклама и презентиране на вашия бизнес пред огромна аудитория.

Comment( 01 )

Leave a Comment