Мнозина искат да има свой сайт, но не всеки от искащите разполага с достатъчно познания, за да може да осъществи желанието си, без чужда помощ. Какво е необходимо като основни знания, за да можем да си изработим сами сайт?

Да започнем с това дали имате нужда от такъв. Във времето, когато всеки член на обществото има достъп до интернет и избира, учи и пазарува в мрежата, сайтът е един от основните източници на информация за потребителя. Той е визитката на вашия бизнес. Определено авторитетът на фирмите със собствен сайт е по- голям. Хората се доверяват на това, което виждат, че съществува.

how-to-create-a-website-feature-image

Сайтът е един вид денонощен магазин, който е достъпен от цял свят. Затова е важно да имате вярна концепция за него. Трябва да сте наясно как искате да изглежда той, каква ще е основната му цел, какво съдържание ще има и да решите към коя целева група да бъде насочен.

Крачка по крачка стигаме до въпроса за цената на сайта. Тук не може да бъде даден еднозначен отговор. Цената ще зависи от това какви ще са изискванията ви относно структурата, дизайна и функциите на сайта. Някои фирми предлагат и готови комплексни решения. Каквото и да решите, важното е сайтът ви да е уникален, а нечие копие. Това определено не се приема добре.

Изработката на сайт не отнема много време. Максимум до половин месец, след като домейна ви бъде активиран. Разбира се всичко зависи от сложността на проекта.

За да бъде осъществена изработката на сайта ви, ще трябва да преминете през няколко важни стъпки. Първо е необходимо да изясните с изпълнителя на проекта вашите изисквания за дизайн и структуриране на сайта, както и всички подробности, за да не се налага последващо преработване, което от своя страна ще донесе забавяне на изпълнението.

howtocreate

Ще трябва да си изберете име на сайта, както и домейн. Трябва да се избистри, съдържанието, структурата, фирмено лого и редица други подробности. След като всичко това е уточнено, се пристъпва към самата изработка на сайта и конфигуриране на цялата система.

Следва попълване на кратко съдържание, СЕО оптимизация, регистриране на сайта в търсачките и инсталация на брояч за посещенията, за да се следи активността му.

Така със сигурност в ръцете си ще имате един ефективен инструмент за развитие на вашия бизнес.

 

Leave a Comment