Какво е WordPress

Вероятно много от вас, които нямат опит в изграждането на интернет сайтове базирани на безплатната уеб система WordPress не знаят какво представлява тя и как би могла да им бъде полезна. Поради тази причина решихме да внесем известна яснота относно нейните възможности, които ви дават абсолютна свобода на действие!

Що е то WP?

WordPress е изключително практичен инструмент, чрез който имате възможност да изразите своите мисли и идеи в интернет. Основната същност на WordPress са да бъде с перфектен вид, изключително удобен и в унисон с стандартите в интернет. Платформата е напълно безплатна и много ценна.

wp-codesnippets

WordPress е безкрайно полезен и ценен за блог системите. Инсталира се много лесно, освен за блоговете, можете да го използвате и в основатa за изработване на големи сайтове. Той е стилен и се съобразява стриктно със стандартите на интернет пространството. Системата разполага и с превод на админ панела на български език, което значително би могло да улесни работата ви с нея. При изработка на WP сайтове с готови теми обаче, може да се наложи ръчен превод, който да визуализира бутоните и хипервръзките на родния ни език.

Друго съществено предимство на WordPress  е невероятното разнообразие от теми и разширения, които могат да се използват напълно безплатно. WordPress е платформа с отворен код и притежава лиценз под GPL. Това ви дава възможността да направите от своя скромен блог това, за което винаги сте си мечтали.

Предимства на WordPress

WordPress е изключително удачен за употреба заради  ясната  структура на PHP файловете и техния код, могат да се правят всякакви промени и намеси, ако все пак има още нещо, за което не са направени разширения. Известно е, че WordPress не е натоварващ за сървърите, в които е разположен. Ако бъде претоварен с прекалено много екстри (джаджи) обаче, може да стане проблем и тогава се прибягва до редица начини за подобряване на  положението. Един от най-ефективните е кеширането.

dash3

WordPress е най-добрият CMS по отношение  на оптимизацията за търсачките – дава високото класиране на сайта и неговите страници в Google, заради което е избиран от много хора за seo оптимизиране на сайт.

Това е най-общо казано за WordPress! Очаквайте в следващите ни материали далеч по-задълбочени анализи и ревюта на възможностите на най-използваната интернет платформа за създаване на уеб сайтове в момента! До скоро…

Comment( 01 )

Leave a Comment